Pages

utorok 11. februára 2014

Zápisky z cudziny




Odhliadnuc od toho, že ležím v horúčke a mám samodiagnostikovanú angínu ( znie to hypochondricky, ale ja hypochonder naozaj nie som, i keď to tvrdí asi každý hypochonder ) spôsobenú Streptokokom a rendez-vous u doktora o 2 dni - hmm...prvý voľný termín ( nech žije slovenské zdravotníctvo ) a neznesiteľnú túžbu po penicilíne tak je mi dobre. Som Homo sapiens sapiens vždyspokojný, humorný a optimistický aspoňsatosnažiacivsugerovať ( spomienky na nemeckú kamarátku Nadine ). A vlastne to nebude také pozitívne ale ale ... v každom negatíve je niečo pozitívne! takže je to vlastne pozitívne ... už som ticho!



Akoby povedali bratři češi - ja veru nie, keďže ř nevyslovím ani pod hrozbou gilotíny tak mám akýsi splín ( i keď overujúc si význam slova na Wikipedii - Splín (z angl. spleen) je melancholická skleslosť spojená s pocitom nudy mi to akosi nesedí ale nevadí ja  nie som z filozofickej ani sociologickej fakulty !! ). Kto by to bol povedal, že sa budem cítiť osamelo v 9m2, a túžiť po tej najlepšej spolubývajúcej mojej Miške, dokonca by som teraz brala koleje Univerzity Obrany na 6.poschodí s jednou chladničkou pre celú chodbu, vždy zamknutou kuchynkou, kde keď ste chceli ,,variť´´ čaj tak ste sa museli zapísať na vrátnici. Nonsens?! Nie to len veterinári kradnú mikrovlnky ... ale to by bol iný príbeh. Možno poteším neprajníkov ( ale ja takých snáď nemám, povedala vôbec nie namyslene ) ale áno smútim ... smútim za Brnom, kamarátmi, rodičmi, sestrami, našimi zvermi, Trenčínom, obedmi v oáze za 35 Kč ... 

No viem, že tak isto budem smútiť za Nantes - štvrtkovými ,, marché´´ za 1 euro, utorkovými trhmi kde strategicky očarujem arabov, každomesačnému jedlu z kostola pre študentov v núdzi ( samozrejme som podala čestné vyhlásenie ), skvelými kamarátmi, špeciálne za jedným ( slzičky mám už teraz ), skvelou školou, predmetmi, spolužiakmi, praxou, parkami v Nantes, geniálnymi hodinami jógy, behaním pri rieke a určite aj týmito 9m2 .... lebo to už som raz ja, vždy chcem to čo nemám !

A aby som sa aj pochválila nesmradľavou samochválou tak som spravila všetky skúšky ( dobre propedeutiku nerátajme - s tou som nerátala :-)) a strávila super víkend so Simčou a Verčou, ktorá nás prichýlila v Paríži a 2 dni v Nantes ( a ten splín mám odvtedy ... pretože len slovenský študent si vie predstaviť bývať na 9m2 so spolubývajúcou! a ešte sem-tam prichýliť jej frajera či kamarátku ), aj keď by som rada písala ďalej tak dolieha na mňa únava, idem sa zakukliť do svojej perinky, nech zajtra pekne odprezentujem svoje zahnisané mandle a zväčšené lymfatické uzliny pánovi doktorovi. 





Au revoir et bonne nuit ! 


2 komentáre:

  1. Myslím, že mluvím za všechny tvoje kamarády, my už se taky moc těšíme až se vrátíš zpátky do střední Evropy. Ikdyž tvoje sepsané myšlenkové pochody mi budou chybět :D. Těším se na další příběh :))) Panda

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý milý komentár a ten nemilý - tak tým ma radšej netrápte, som citlivka-precitlivelá :-))